Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio tema – keturkojai draugai

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje ir feisbuko paskyroje galite rasti knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniesiems ar vyresniesiems paaugliams. Siūlome naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių.

Birželio mėnesio tema – keturkojai draugai. Kviečiame skaityti.

Levi Pinfold. „Juodas šuo“

„Išjunkime šviesas, užtraukime užuolaidas, slėpkimės po antklode!“ – tokie šauksmai aidėjo Houpų namuose, prie savo durų aptikus didžiulį nekviestą svečią – milžinišką juodą šunį. Tačiau kuo labiau slepiesi, tuo smarkiau baimė auga ir galiausiai tenka su ja susidurti akis į akį. O tada?..

Gal pavyks su šuniu susidraugauti?

Vaikams nuo 4 m. 28 p. Iš anglų kalbos vertė Rūta Montvilienė.

Eva Ibbotson. „Šuo ir jo berniukas“

Tie gyvūnai – vienos bėdos, sako suaugusieji. Nuolatinis šurmulys, purvas, netvarka, sugraužti baldai... Ne išimtis ir Halo tėvai. Tačiau šuo – tikras draugas. Ir didžiausia Halo svajonė. Berniukas sako, kad atpažins tą tobulą, sau skirtą šunį vos į jį pažvelgęs. Ir mylės savo naująjį draugą amžinai.

Po atkaklių sūnaus prašymų Halo tėvai nusprendė, kad šunį paprasčiau išsinuomoti savaitgaliui – vis tiek vaikui greitai pabos. Tačiau kaip jie klydo!

Vaikams nuo 9 m. 232 p. Iš anglų kalbos vertė Danguolė Žalytė.

Sarah Lean. „Šuo vardu Benamis“

Nuo to laiko, kai mamos nebėra, Kelės gyvenimas pasikeitė. Be jos namai tušti ir atrodo, kad niekuomet nebebus taip linksma kaip anksčiau. Tačiau vieną dieną mama pasirodo Kelei. Ir ne viena, o su didžiuliu sidabriškai pilku šunimi. Jis šuoliais įsiveržia į Kelės pasaulį ir apverčia jį aukštyn kojomis – paslaptingi įvykiai nušviečia mergaitės gyvenimą naujomis spalvomis. Kai jis pasirodo, prasideda Kelės draugystė su kurčnebyliu berniuku Semu ir benamiu Džedu, kuris žino kur kas daugiau, nei iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, ir netikėtai grąžina džiugesį į mergaitės namus.

Jaunimui nuo 11 m. 160 p. Iš anglų kalbos vertė  Ieva Albertavičienė.