Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Emos Yarlett „Kramsnukas. Knygų monstriukas“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Emma Yarlett. „Kramsnukas. Knygų monstriukas“

Knyga, priversianti kikenti ir mažą, ir didelį!

Gyvena sau toks Kramsnukas. Greitas, geltonas, išdykęs ir laaabai mėgsta viską kramtyti. Net knygas! Gali iš savosios įsigraužti į kitas ir sujaukti istorijas. Tik pagalvokit, kaip dabar Raudonkepuraitė eis pas senelę, jei Kramsnukas sugraužė visą jos pintinaitę?

„Kramsnukas. Knygų monstriukas“ – smagi ir interaktyvi knyga, kviečianti skaitytojus paskui monstriuką prabėgti per kelias folkloriškąsias pasakas – „Raudonkepuraitę“, „Auksaplaukę ir tris lokius“ bei „Džeką ir stebuklingą pupą“. Dėl to šią knygą galima skaityti pavieniui ir kikenti iš Kramsnuko nuotykių, bet galima ir pasitelkti minėtų tradicinių pasakų knygas. Vaikai, išklausę abu pasakų variantus, galėtų palyginti, kas ir kodėl pakeista, ką tie pokyčiai suteikia istorijai. Gal net patys alternatyvią pasaką užsimanytų sukurti?

Tiek knygos viršelyje, tiek puslapiuose pilna išgraužtų skylių ir padykėlio Kramsnuko pėdsakų, juos sekdamas vaikas istorijos pabaigoje galiausiai pagaus monstriuką. Tik ar ilgai jį išlaikys? Juk monstriukas yra Kramsnukas ir viską viską savo kelyje sugeba pragraužti!

Tai jau trečia daugybę premijų pelniusios britų rašytojos ir iliustruotojos Emmos Yarlett knyga lietuvių kalba. Taip pat išleista „Orionas ir tamsa“ bei „Drakono paštas“.

Vaikams nuo 2 metų. 36 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.