Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio tema – princesės

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje ir feisbuko paskyroje rasite knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniems ar vyresniems paaugliams. Siūlysime naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių.

Sausio mėnesio tema – princesės. Kviečiame skaityti.

 Grzegorz Kasdepke. „Aš nenoriu būti princesė“

Šmaikštus ir pamokantis pasakojimas, kad išmintis svarbesnė už grožį ir kad visada verta būti savimi!

Kas pamanytų, kad tokia miela mergaitė gali būti šitoks grėsmingas slibinas! To nesitikėjo nei jos mama, nei tėtis, nei senelė, nors senelis visada turėjo šiokių tokių įtarimų. Ryžtingoji Marija gimtuosiuose namuose sukels nemažą sumaištį.

Grzegorzas Kasdepke – vienas skaitomiausių šių dienų lenkų rašytojų. Jis yra parašęs daugiau nei 40 knygų, iš kurių beveik visos tapo bestseleriais. Autorius teigiamai vertinamas ne tik skaitytojų, bet ir literatūros kritikų, yra pelnęs ne vieną prestižinį apdovanojimą, o kai kurie jo darbai Lenkijoje įtraukti į rekomenduojamos literatūros sąrašą.

Vaikams nuo 4 metų. 32 p. Iš lenkų k. vertė Birutė Jonuškaitė.

Piret Raud. „Kitokios princesių istorijos“

Šios knygos istorijos apie princeses nėra įprastos, jos šiek tiek kitokios. Ir pačios princesės, švelniai tariant, visos iki vienos keistokos.

Čia rasite princesę Atvirkštuolę, kuri viską darė atvirkščiai, lojančią princesę, kuriai įkando blusa, taip pat princesę Balionėlę, surengusią šventę balionams bei kamuoliams, ir princesę Mumiją, siaubingai bijančią pelių. Knygoje bus ir pora piktų slibinių, ir keletas malonių princų, o ką jau kalbėti apie daugybę gražių suknelių, skrybėlaičių ir rožių krūmų.

Pasakų iliustracijas nupiešė pati autorė. Argi galėjo būti kitaip – juk visi žino, kad piešti princeses labai smagu.

Vaikams nuo 5 metų. 108 p. Iš estų k. vertė Viltarė Urbaitė.

Rébecca Dautremer, Philippe Lechermeier. „Princesės – pamirštos ir nežinomos“

Šalia tokių garsenybių kaip Pelenė, Miegančioji Gražuolė ar Ledo Karalienė, pasirodo, gyvena ir Jos Didenybė Gunda Raidegunda, princesės Kaprizina, Amnezija, Varlina, Opapapupa, Rimtė Nėšypt ir daugelis kitų... nežinomų ar nepelnytai pamirštų princesių!..

Prancūzų rašytojas Philippe‘as Lechermeieris ir dailininkė Rébecca Dautremer pasiryžo jas surasti, susidraugauti ir pakalbinti apie jų princesiškus įpročius, įnorius, įvairias rūmų gyvenimo įmantrybes.

Kūrėjams pavyko sukurti šarmingą albumą – savotišką enciklopediją, kurioje rasite tarptautinę vėduoklių kalbą, bendravimo su princesėmis patarimų ir gudrybių, karalysčių žemėlapius ir pilių planus!

Užmirštųjų princesių istorijas, nutikimus, šnabždesius, išpažintis autoriai sudėliojo lyg margaspalvę mozaiką! Knygos puslapiai alsuoja slėpiniais apie stebuklingus akmenis, Mėlynuosius banginius ir Vienaragius, saulės skėčius ir bučinius, princus ir juoduosius drugius! O meilė? Meilės taip pat yra, kaipgi be jos?!..

Šis prancūziškai rafinuotas literatūrinis meno albumas – tai viliojantis susitikimas ne tik su mažų mergaičių svajonėmis, bet ir su savimi, čia ir dabar atrandant bei atskleidžiant vieną, kelias, o gal visas jūsų viduje besislapstančias princeses.

Vaikams ir jaunimui nuo 7 metų. 92 p. Iš prancūzų  k. vertė Erika Sabaliauskaitė.