Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Megan Shepherd „Slapti Erškėtrožių kalvos žirgai“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Megan Shepherd. „Slapti Erškėtrožių kalvos žirgai“

Liūdna ir kartu vilties kupina istorija apie Emaliną, Antrojo pasaulinio karo metais gyvenančią Erškėtrožių kalvos ligoninėje. Ji, kaip ir kiti jaunieji ligoninės pacientai, serga džiova. Karas, ligos ir mirtys, skurdas ir kasdienė pilkuma ne tai, kas galėtų įkvėpti ir džiuginti vaikus, tačiau net tokioje gyvenimo niūrybėje mergaitė moka džiaugtis. Jai labai patinka ligoninė, juk kadaise tai buvo turtingos princesės rūmai, po kuriuos ji dabar gali klaidžioti. Čia ji turi gerą vyresnę draugę Aną, o įstabiausia, kad gausiuose rūmų veidrodžiuose ji vienintelė regi sparnuotus žirgus.

Niekas netiki tuo, ką mato Emalina, tačiau vieną dieną įvyksta kone stebuklas. Sužeistas sparnuotas žirgas atsiranda užrakintame ligoninės sode. Mergaitė, negailėdama savo vis menkstančių jėgų, ima juo rūpintis. Pagalbos žirgui iš tiesų reikia. Ne tik dėl sužeisto sparno – jam gresia kur kas didesnis pavojus...

Ši knyga įtaigiai pasakoja apie sudėtingas vaikų patirtis, šviesą, kurios neužgožia net blogiausi dalykai. Kartais fantazija vaikams padeda pakelti didžiausias netektis ir skausmą.

Knygą nespalvotomis iliustracijomis papuošė puikus iliustruotojas ir rašytojas Levi Pinfoldas. Su šio brito kūryba jau galėjome susipažinti skaitydami jo paveikslėlių knygą mažiesiems apie baimę „Juodas šuo“.

Vaikams ir jaunimui nuo 10 metų. 240 p. Iš anglų k. vertė Rita Bakanienė.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.