Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Neringos Vaitkutės „Jeronimas Dryžius ir Įsivaizduojamų draugų departamentas“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kas mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Šauniausias ir garsiausias Padebesių karalystės slaptasis agentas Jeronimas Dryžius netikėtai gauna labai svarbią, bet itin slaptą užduotį – nukeliauti Žemėn ir surasti tris dingusius įsivaizduojamus draugus bei išspręsti prapuolusio miestelio bylą.

Dėl to jam tenka pačiam pamėginti apsimesti įsivaizduojamu draugu ir susibičiuliauti su pikta, kandžia ir, regis, jokios fantazijos neturinčia mergaite Upe. O ji taip pat turi savų paslapčių.

Šioje fantastinėje Neringos Vaitkutės pasakoje skaitytojas keliaus kartu su Jeronimu Dryžiumi iš vienos nepaprastos erdvės į kitą, patirs smagių ir bauginančių nuotykių, pasitepęs veidą stebuklingu raganų tepalu, matys tai, kas plika akimi paprastiems žmonėms nematoma, bet egzistuoja šalia mūsų... Ir supras, kad didžiausias stebuklas yra meilė, draugystė ir ištiesta pagalbos ranka.

Vaikams nuo 9 metų. 184 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.