Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Halynos Vdovyčenko „36 ir 6 katės“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Knyga „36 ir 6 katės“ skirta visiems, kas dievina kates, ir tiems, kurie niekada nė nesvarstė jų auginti. Šios knygos pagrindinė veikėja ponia Uogienė gyveno mažame vieno kambario bute be kačių ir, tiesą pasakius, visai netroško jų turėti. Tačiau norai yra viena, o realybė – kas kita.

Vieną lietingą pavakarę į jos duris pabeldė 36 ir 6 katės, praradusios namus rūsyje – draugija labai spalvinga ir triukšminga (nes tai juk katės!): smaguriai, gėlelės, šokėjai, spalvingieji, mažiai, katės iš gretimos tarpuvartės ir katės iš rūsio su puikiąja Markize priešakyje. (O kodėl jos 36 ir 6, o ne 41 – tegul kol kas lieka paslaptis). Žinoma, viena nakvyne viskas nesibaigė. Ši viešnagė tapo naujo nuotykių ir gyvenimo pasikeitimų poniai Uogienei ir jos sūnui Stasui pradžia.

Kaip tokia neįprasta ir nepaprasta draugija sutilps kambario bute, ką iškrės toliau ir kaip jiems visiems seksis? Sužinosite šioje smagioje optimistinėje knygoje. Nes autorė nė neabejoja – katės visada laimi, kad ir kaip būtų sunku.

Perskaitę knygą „36 ir 6 katės“ ne tik patirsite smagius nuotykius, bet ir susipažinsite su šiuolaikine ukrainiečių vaikų literatūra. Jos autorė Halina Vdovyčenko gimė šiaurėje, Laplandijoje, visai netoli Kalėdų Senelio gimtinės. Dabar gyvena Ukrainoje ir rašo knygas vaikams ir suaugusiesiems. Knyga „36 ir 6 katės“, be daugybės literatūros premijų, pelnė dar ir linksmiausios metų knygos apdovanojimą.

Knygą iliustravo Natalka Haida.

Vaikams ir jaunimui nuo 5 metų. 134 p., vertė Donata Rinkevičienė.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.