Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Lea Goldberg, Sigutė Chlebinskaitė „Nuomojamas butas“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Lea Goldberg, Sigutė Chlebinskaitė „Nuomojamas butas“

Ar sunku surasti naują kaimyną?

Atlaisvinus butą, namo gyventojai suskumba ieškoti naujo nuomininko, tačiau pasirodo, kad tai ne taip lengva, kaip būtų galima pagalvoti. Susidomėjusiesiems laisvu butu vis kuo nors neįtinka... ne pats butas, o kaimynai! Ar atsiras bent vienas, kuris panorės gyventi spalvingoje kaimynų apsuptyje?

Žaisminga eiliuota pasakaitė, parašyta žydų poetės, dramaturgės, literatūros profesorės, turinčios litvakiškų šaknų. Tai pasaka apie draugiškumą ir toleranciją, kuri tiesiog būtina, kai gyveni tarp daugybės skirtingų žmonių... arba žvėrelių!

Ši knyga – tikras atradimų ir žaidimų pasaulis, jos turinį papildo ir praplečia išskirtinė leidinio forma. Knyga yra armonikos formos, be to, turi daugybę atvartų, paįvairinančių skaitymą ir suteikiančių daugiau kūrinio suvokimą galimybių mažiesiems, taip pat padedančių įsivaizduoti knygos personažus ir netgi kurti naujus.

Knygos dizainą įkvėpė XVIII–XIX a. leistos transformuojamos knygelės. Tokią knygos formą ir iliustracijas sukūrė lietuvių knygų menininkė, kūrybinės studijos „Knygų šalis“ steigėja, Lietuvos nacionalinės bibliotekos kultūros projektų vadovė Sigutė Chlebinskaitė, garsėjanti netikėtais, itin meniškais ir moderniais knygų dizaino sprendimais.

Vaikams ir jaunimui nuo 3 m. Iš jidiš k. vertė Antanas A. Jonynas, Nathan Gitkind.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.