Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Išėjo 4-asis šių metų „Rubinaičio“ numeris

Sulaukėme ketvirtojo šiais metais žurnalo „Rubinaitis“ numerio. Leidinys, nušviečiantis Lietuvos ir pasaulio vaikų literatūros aktualijas, skirtas pedagogams, bibliotekininkams, leidėjams, tėvams, studentams ir kitiems, dirbantiems su vaikais ir jiems skirtomis knygomis.

Redaktoriaus skiltyje Kęstutis Urba džiaugiasi Skaitymo skatinimo programos priemone „Knygų startas“, apžvelgia jos esmę ir reikalingumą. Įvadas vadinasi „Skaitytojo pradžia“.

„Straipsnių“ rubrikos publikacijoje „Šiurpios istorijos vaikams“ literatūrologė Eglė Baliutavičiūtė samprotauja apie siaubo literatūrą vaikams, apžvelgia šio žanro knygas lietuvių kalba, pateikia teorinių žinių.

Gruodžio 13 d. rašytojai Vytautei Žilinskaitei sukanka 90 metų. Šiai sukakčiai skiriamos dvi publikacijos. „Kaip stipriai ją mylime“ – taip Diana Gancevskaitė pavadino apžvalgą-pokalbį, kuriame ne tik gvildena šios rašytojos kūrybą, bet ir kalbina žmones, susijusius su vaikų literatūra, siekdama išsiaiškinti, kaip juos paveikė V. Žilinskaitės kūriniai.

Kitame straipsnyje literatūrologė Laimutė Adomavičienė analizuoja V. Žilinskaitės apysaką-pasaką „Tik niekam nesakyk“.

Šio numerio „Mano vaikystės skaitymų“ rengėjas Audrius Musteikis kalbasi su redaktore, vertėja Brone Balčiene. Interviu „Klausytis patarimų, galvoti savo galva“ B. Balčienė pasakoja apie vaikystę Sibire, redaktorės ir vertėjos darbo subtilybes.

Rubrika „Atidžiu žvilgsniu“ pateikia penkias recenzijas: V. Palčinskaitės naujausią poezijos knygą vaikams „Ką padarė šokių salė“ analizuoja Loreta Žvironaitė, Akvilinos Cicėnaitės paaugliams skirtą knygą „Kad mane pamatytum“ – Viktorija Ivanova, Dianos Ganc apysaką „Lota“ – Antanas Šimkus, Mariaus Marcinkevičiaus ir Ingos Dagilės paveikslėlių knygą „Akmenėlis“ – Asta Skujytė-Razmienė, Matto Haigo „Tėtušis Kalėda ir aš“ – K. Urba.

Skiltyje „Užklasinis skaitymas“ Panevėžio rajono Raguvos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rita Karpavičienė pažeria ne vieną patarimą, kaip skatinti vaikus skaityti, kaip nenuobodžiai aptarti perskaitytą literatūrą ir pan. Publikacija pavadinta „Mokiniams turi būti įdomu. Mokytojui irgi!“

„Kronika. Informacija. Skelbimai“ pristato vaikų literatūros aktualijas.

Skaityti galima čia.