Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Kviečiame į literatūrinius protų mūšius: ar gerai pažįstate akcijos „Metų knygos rinkimai 2022“ knygas?

2023 m. balandžio 28 d. 10.00 val. – 14.00 val.

Mieli mokyklų bibliotekininkai, ar savo bibliotekoje jau diskutavote, kurios naujos lietuvių autorių knygos šiemet varžosi akcijoje „Metų knygos rinkimai“? O gal skaitėte konkursui nominuotas knygas ir turite savo favoritą, už kurį balsavote?

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia į netradicinę literatūros pamoką – protmūšio turnyrą. Išbandykite savo žinias interaktyviame naujame protmūšyje ir susirunkite su moksleivių komandomis iš visos Lietuvos. Edukacija paskatins domėtis naujausia kokybiška lietuvių literatūra, skaitant atkreipti dėmesį į siužetą, pasakojimo detales, aprašomų įvykių istorinį kontekstą, pasidomėti kūrinio atsiradimo aplinkybėmis. Žaisdami sužinosite naujienų iš kūrybinių užkulisių, pasitikrinsite savo pastabumą detalėms, o jei įdėmiai skaitėte knygas, tuomet ir laimėsite!

Tai dar ne viskas – nugalėtojų komanda laimės nuotolinį susitikimą su išrinktos Metų knygos autoriumi, 2-osios ir 3-iosios vietos laimėtojai taip pat nebus užmiršti.

Turnyras vyks nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje, tad geografija mūsų neriboja. Žaisime balandžio 28 d.

Atsižvelgdami į šiemet Metų knygos rinkimams nominuotas knygas, organizuosime du turnyrus: 10.00 val. vaikams, tai yra pradinių klasių mokinių komandoms, ir 13.00 val. vyresniesiems paaugliams ir jaunimui, tai yra 8–12 klasių mokinių komandoms.

Turnyrui pasitelksime interaktyvią „Kahoot!“ platformą, žaidimui įveikti bus reikalingas išmanusis įrenginys, viena klasė bus registruojama kaip komanda, tad galėsite tarpusavyje tartis.

Registruokite klasę čia.

Registracija vyks iki balandžio 27 d.

Papildoma informacija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. bei telefonu (8 5) 239 8561.

Minėkime Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę susitikdami protmūšių turnyre!