Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Renginio iliustracija

Susitikime „Vilnius skaito“ erdvėje

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka jungiasi prie „Vilnius skaito“ erdvės ir birželio 7 d. 18 val. skaitančią bendruomenę kviečia į jos atidarymą Lukiškių aikštėje.

Skaitykloje rasite Nacionalinės bibliotekos vykdomų skaitymo skatinimo iniciatyvų temines knygų lentynas – akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ ir projekto „Knygų startas“. Čia skaityti galėsite pačias naujausias knygas, skirtas įvairaus amžiaus auditorijai.

Lentynoje „Tėčiai skaito vaikams“ skaitytojų laukia paveikslėlių knygos patiems mažiausiems ir grožinė literatūra vyresniems lankytojams.

„Knygų starto“ lentyna supažindina su projektu, kurį įgyvendinant naujagimiams ir jų tėveliams dovanojamas ankstyvojo skaitymo skatinimo lauknešėlis su pirmąja vaiko knygele.

Kaip ir kiekvienais metais, skaitykloje galima rasti įvairių žanrų knygų įvairiomis kalbomis ir jas skaitinėti visą vasarą po atviru dangumi.

Atidarymo dieną vyks akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ renginys. Jame kartu su tėčiais ir rašytoju Justinu Žilinsku diskutuosime apie skaitymo naudą, klausysimės jo skaitomų istorijų. Rašytojas renginio dalyviams pristatys ir savo naujausią kūrinį.

Maloniai kviečiame visus mažuosius skaitytojus ir jų tėvelius!

Trumpai apie renginį

Data
birželio 7 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Lukiškių aikštė, „Vilnius skaito“ erdvė
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“