Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

Ką apie ribas žino vaikai? Knygos „Paskui ribas“ pristatymas

Ribų klausimas – vienas svarbiausių gyvenime. Kai žinau, kas esu, žinau, kas esu „ne aš“ ir kur – „ne mano“. Tačiau ką apie ribas žino vaikai?

Birželio 29 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kviečiame į knygos „Paskui ribas“ pristatymą. Čia užduosime klausimus, gausime atsakymus, diskutuosime, kodėl tokios knygos reikia ir kaip kilo idėja ją tokią parašyti. Knyga skirta mažiems vaikams ir suaugusiesiems, norintiems pradėti kalbėti ribų temomis, tačiau nežinantiems, nuo ko. Ši knyga labai pravers seksualinio smurto prieš vaikus prevencijai.

Knyga „Paskui ribas“ skirta tėvams, globėjams ir su jais dirbantiems specialistams. Joje – apie tai, kaip kalbėti šiomis suaugusiesiems „sunkiomis“ ir bauginančiomis temomis. Knyga patiks visoms ir visiems, vaikystėje neturėjusiems galimybės kalbėti asmeninių ribų tema ir su nemaloniu jausmu prisimenantiems tetų, dėdžių ir senelių bučinius, skatinimą „būti gera (-u)“ ir šypsotis kaimynui, kai norisi bėgti žaisti.

Seksualinio smurto prieš vaikus prevencija stipriai susijusi su ribomis, netinkamo elgesio atpažinimu ir mokėjimu prašyti pagalbos.

Pristatoma knyga ir yra apie tai, kaip atskirti blogas ir geras paslaptis, koks elgesys netinkamas, apie mokėjimą prašyti pagalbos.

Renginį moderuos Dovilė Filmanavičiūtė. Knygą pristatys Rugilė Butkevičiūtė ir Reda Jureliavičiūtė.

Maloniai kviečiame prisijungti!

Reikalinga išankstinė registracija.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 29 d.
Laikas
18 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
būtina registracija
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook