Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Jozua Douglas, Marieke Nelissen „Siaubūnų baubūnų pabaisūnų knyga“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, padėsianti nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias. Kas mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po naują aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Jozua Douglas, Marieke Nelissen „Siaubūnų baubūnų pabaisūnų knyga“

Brunui jau pabodo tėvų nurodinėjimai: elkis taip, daryk anaip, ruoškis miegoti, nors visai nesinori... O juk berniukas tetrokšta kaip reikiant pasiausti. Dūkti, žaisti iki soties, jaukti namus ir neiti miegoti. Ir tai padaryti Brunas gali! Jis turi stebuklingą dūdelę, kurią papūtus norai išsipildo.

Tai padarius, tėtis su mama staiga virsta keisčiausiais spalvingais siaubūnais ir siaučia siaučia siaučia. Iš pradžių berniukui labai smagu, bet netrukus pasidaro baigu, nejauku... Jis jau norėtų, kad tėvai būtų tokie, kokie buvo anksčiau.

Ši juokinga ir be galo žaisminga knyga kalba apie daugeliui vaikų pažįstamus jausmus ir norus – nepaisyti taisyklių, žaisti be ribų ir už tai nesulaukti jokių tėvų priekaištų. O kartu parodo, kad vis dėlto taisyklės, įprastas gyvenimo ritmas yra be galo svarbūs dalykai, nes kai tai sutrinka, jaučiamės pasimetę, nelaimingi ir tenorime atkurti tvarką. Ne mažiau svarbi yra žinutė vaikams apie svajones – kartais jos įsivaizduojamos gražesnės ir įdomesnės nei realybėje.

Vaikams nuo 3 m. 36 p. Iš nyderlandų k. vertė Aušra Gudavičiūtė. Išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.