Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Nacionalinės bibliotekos edukacijos ‚,Knygų aikštėje‘‘

Rugsėjo 1–3 d. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia tėvelius su vaikais į „Knygų aikštę“, kur veiks „Knygų starto“ stendas. Čia galėsite pabendrauti su vaikų literatūros specialistais, plačiau sužinoti apie ankstyvojo skaitymo naudą ir rekomenduojamas knygas, o rugsėjo 1 d. (penktadienį) dalyvauti net trijose mažiesiems skirtose edukacijose.

11 val. vyks edukacija pagal knygą „Kapt kapt kapt“. Visi kartu su stebuklingąja pupele skaitysime didelę (net metro aukščio!) spalvingą knygelę „Kapt kapt kapt“. Šis Indrės Pliuškytės-Zalieckienės kūrinys kūdikiams dedamas į „Knygų starto“ lauknešėlį, dovanojamą kiekvienam Lietuvos naujagimiui. Pagal knygelės iliustracijas sukurtas žaidinimas ne tik pralinksmins mažuosius, bet ir patiks tėveliams.

13 val. kūrybinėse dirbtuvėse vaikams „Mano Vilnius“ jaunuosius „Knygų aikštės“ lankytojus kviesime išmėginti pop up techniką. Pasitelkę fantaziją, kartu su edukatore gaminsime 3D atviruką jubiliejų švenčiančiam Vilniui.

15 val. akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ skaitymuose jaukiai įsikūrę galėsime klausytis istorijų, kurias skaitys žinomi tėčiai. Vienas iš jų – rašytojas, daugybės knygų vaikams autorius Marius Marcinkevičius.

„Knygų startas“ – tarptautine patirtimi pagrįstas ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas, kai naujagimiams ir jų tėveliams dovanojamas ankstyvojo skaitymo skatinimo lauknešėlis. Pagrindinis jo tikslas – užauginti Lietuvoje pirmą kartą vaikų, nuo pat pirmųjų dienų kaupiančių skaitymo patirtį, skatinti skaitymą šeimoje, padėti jauniems tėvams įsisąmoninti ankstyvojo skaitymo svarbą ir suteikti reikalingų priemonių ir žinių. Projektas yra Skaitymo skatinimo programos, finansuojamos Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, dalis.

Trumpai apie renginius

Data
rugsėjo 1–3 d.
Vieta
„Knygų aikštės“ scena Sostinės dienose;
„Knygų starto“ stendas „Knygų aikštės“ paviljone
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“