Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Renginio iliustracija

Knygos vaikams „Miestas, kvepiantis lietumi“ pristatymas ir dirbtuvėlės

Spalio 14 d. (šeštadienį) 12 val. Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje pakvips lietumi. Renginyje šeimoms knygų vaikams kūrėjai Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis pristatys naujausią knygą „Miestas, kvepiantis lietumi“. Tai lietaus gaiva dvelkianti istorija mažiems ir dideliems apie miesto ir gamtos draugystę ir jos svarbą.

Knygoje pasakojama apie debesį, gavusį užduotį palaistyti miestą. Deja, mieste jo niekas nelaukia ir vos jam pasirodžius bėga slėptis. Nepritapęs mieste debesis pasitraukia. Kas nutiks miestui, jei jame niekada nelyja? Ar miestiečiai pagaliau supras, kad lietus reikalingas?

Tai aktuali tema apie klimato kaitą, įpinta į įdomų pasakojimą vaikams. Taip pat moko, kad suklydus galima atsiprašyti ir vėl užmegzti draugystę.

Susitikimas bus dviejų dalių: naujausios knygos „Miestas, kvepiantis lietumi“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvėlės.

Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis – brolis ir sesuo, dvyniai. Indrė knygas rašo, o Martynas iliustruoja. Lietuvos vaikams dvynių duetas puikiai pažįstamas iš didelės sėkmės sulaukusios knygų serijos „Marmiai“. Pavilonių knygos išskirtinės empatiją ugdančiomis temomis, pozityviu požiūriu į pasaulį ir iliustracijomis. Už jas Martynas Pavilonis apdovanotas tarptautiniu mastu, jo kūryba eksponuojama ir publikuojama visame pasaulyje.

Renginyje bus galima įsigyti knygą ir gauti autorių parašą.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 14 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Partnerė
leidykla „Alma littera“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook