Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Akcija „Tėčiai skaito vaikams“ kviečia kurti švenčių nuotaiką

Artėjant Kalėdoms Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka mažuosius skaitytojus kviečia į akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ renginį – žinomi tėčiai skaitys šventiškas istorijas, kartu kurs jaukų garsinio skaitymo ritualą.

Patogiai įsitaisę klausysimės stebuklingų pasakojimų, išvysime dailininkų sukurtas magiškas iliustracijas, skleisime svarbią žinią apie prasmingą ir būtiną tėčių ir vaikų ryšį. Mokslininkų įrodyta, jog knygos skaitymas kartu su vaiku ne tik skatina jo kalbos ir pažinimo raidą, turtina žodyną, bet ir kuria glaudų bendrystės santykį.

Šį kartą vaikams skaitys rašytojas, vaikų knygų autorius bei skaitymo ambasadorius Justinas Žilinskas, prie jo prisijungs žurnalistas, radijo ir televizijos laidų vedėjas Ramūnas Zilnys.

Šios skaitymo skatinimo programos iniciatyvos tikslas – įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą ir skaityti su mažaisiais, ypač šiuo magišku ir susikaupti skirtu laikotarpiu. Todėl Nacionalinė biblioteka kviečia įtraukti į skaitymo ritualą tėčius, kurti šventišką atmosferą jūsų mokyklos ar bibliotekos bendruomenėje.

Renginys vyks gruodžio 14 d. 10 val. Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje (I a.).

Renginys skirtas priešmokyklinukams bei pirmų klasių moksleiviams, grupes kviečiame registruotis telefonu (8 5) 239 8561.

Kartu skleiskime artėjančią švenčių nuotaiką!

Trumpai apie renginį

Data
gruodžio 14 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
grupes kviečiame registruotis telefonu (8 5) 239 8561
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook