Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Pokalbiai apie vaikų literatūrą. Justinas Žilinskas – pirmas nacionalinis skaitymo ambasadorius

Lapkritį buvo paskelbta nacionalinė komunikacinė kampanija „Skaitymo ambasadorius“. Jos tikslas, pasitelkus žinomą, pripažintą vaikų ar paauglių literatūros kūrėją, pristatyti visuomenei skaitymą kaip reikalingą, naudingą ir pozityvią veiklą. Skaitymo ambasadorius atstovauja vaikų, paauglių ir visų kitų skaitytojų interesams, įkvepia skaityti, šviesti visuomenę, ypač tėvus, globėjus, ugdytojus ir su vaikais dirbančius specialistus, apie įvairiapusę skaitymo naudą vaikams ir ne tik.

Pirmuoju nacionaliniu skaitymo ambasadoriumi išrinktas Justinas Žilinskas. Jis ne tik puikiai pažįstamas rašytojas, vaikų knygų autorius, bet ir visuomenei žinomas teisininkas, Mykolo Romerio universiteto profesorius, aktyvus visuomenininkas. Išleidęs dešimt grožinės literatūros knygų, daugelis jų skirtos vaikams ir jaunimui. Knygos ne kartą pristatytos svarbiausiems šalies literatūros apdovanojimams, pelnė geriausių metų knygų premijas. Su J. Žilinsku kalbamės apie jo prasidėjusią ambasadorystę, jos prasmę ir būsimas veiklas.

Laidą veda Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento tinklalaidė, skirta dirbantiesiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiesiems šia sritimi: bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams. Tinklalaidėje aptariami klausimai, susiję su vaikų ir paauglių knygomis, svarbiomis datomis, įdomiais ir aktualiais vaikų literatūros reiškiniais bei įvykiais, vaikų skaityba, literatūrine edukacija, leidyba.