Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Pamokas papildančios virtualios edukacijos vaikams ir jaunimui

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, besirūpinanti vartotojų aptarnavimu, informaciniais ištekliais, mokslinės veiklos plėtojimu vaikų, jaunimo literatūros, skaitybos ir knygos meno srityse ir vykdanti vaikų ir jaunimo kultūrinę edukaciją, kviečia naudotis sukaupta specialistų patirtimi bei siūlomomis paslaugomis vaikams ir jaunimui. Atnaujintoje svetainėje specialistai – mokytojai, bibliotekininkai, edukatoriai – ir tėvai netrukus galės rasti laiko patikrintą ir naujausią aktualią informaciją, susijusią su vaikų ir jaunimo literatūra: vertingus rekomendacinius leidinius, straipsnius, mokymų ir pokalbių įrašus ir kt. Informaciją nuolat kaupia ir pildo Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai.

Patyrę Nacionalinės bibliotekos edukatoriai kviečia moksleivius susitikti edukacijose nuotoliniu būdu. Vaikai gali išbandyti savo kūrybines galimybes ir susipažinti su skirtingų pasaulių kultūromis, susikurti eskizavimo knygutę, išbandyti fraktalų piešimą, pamatyti, kaip veikia mechanikos ir fizikos dėsniai, sužinoti, kaip galima panaudoti antrines žaliavas, taip pat išklausyti įdomią istoriją rytmečio skaitymuose, su draugais pasivaržyti literatūriniuose protų mūšiuose ar pabandyti kurti istorijas.

Vyresnio amžiaus moksleiviai gali susipažinti su kinu ir literatūra, dalyvauti kūrybingumo ugdymo užsiėmime, sukurti savo autorinę knygą, susipažinti su nemokamomis programomis ir naujosiomis technologijomis dirbtuvėse PATS SAU.

Mokykloms siūlome šias nuotolines edukacijas:

Atnaujintoje Nacionalinės bibliotekos svetainėje galite rasti ir edukacinių vaizdo įrašų, vyresnių klasių moksleiviams skirtų virtualių parodų su edukacinėmis užduotimis, taip pat kitos naudingos pamokas papildančios medžiagos, kurią galima naudoti rengiant savarankiškus užsiėmimus su vaikais.

Nacionalinės bibliotekos skaitmeninių paslaugų plėtros projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Logotipas