Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Atnaujinti „Teminiai literatūros sąrašai“

Specialistams, dirbantiems su vaikų ir jaunimo skaityba, ko gero, neretai tenka išgirsti prašymų pasiūlyti skaitinių tam tikromis temomis, pavyzdžiui, apie gyvūnus ar žaislus, raganas ar vampyrus, istorinių arba ekranizuotų knygų, pasakojimų apie paauglių problemas ar nuotykius mokykloje ir t. t. Neretai ir patiems kyla toks poreikis, organizuojant tam tikras pamokas, edukacijas ir pan. Tačiau ne visada tokioje šiandienėje knygų gausoje pavyksta greitai rasti tai, ko ieškome.

Todėl siūlome pasižvalgyti į „Teminius literatūros sąrašus“, parengtus Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistų. Šis sąrašas buvo skelbtas anksčiau, tačiau dabar pateikiame jį papildytą dar gausesniu kiekiu knygų ir teminių kategorijų. 

Sąrašai suskirstyti į 4 kategorijas pagal amžių. Juos galite parsisiųsti paspaudę nuorodą:

Teminis literatūros sąrašas 06 m. Atsisiųsti PDF

Teminis literatūros sąrašas 14 kl. Atsisiųsti PDF

Teminis literatūros sąrašas 58 klAtsisiųsti PDF 

Teminis literatūros sąrašas 912 klAtsisiųsti PDF 

Į šį sąrašą pateko įvairaus meninio lygio knygos – nuo lengvų, pramoginių skaitinių iki sudėtingų daugiasluoksnių kūrinių, todėl ką nors sau jame turėtų rasti platus skaitytojų ratas. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad tai nėra rekomenduojamų knygų sąrašas.

Jei „Teminiuose literatūros sąrašuose“ neradote kokios nors jums aktualios temos ar turite pastabų, sąrašų sudarytojai būtų dėkingi, jei parašytumėte savo pageidavimus ir pasiūlymus el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 

Gero skaitymo!