Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio tema – vasara!

Kaip išsirinkti gerą ir įdomią knygą, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos svetainėje bei feisbuko paskyroje rasite knygų, skirtų ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniems ar vyresniems paaugliams, rekomendacijas. Siūlysime naujas ir senas, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių knygas tam tikra tema.

Birželio mėnesio tema – vasara! 

Christian Tielmann, Daniel Napp „Dėdė Nojus vasaroja“

Dėdė Nojus sumano paatostogauti. Bet kur dėti gyvulius? Gal paskersti? Tačiau ta mintis net nupurtė, kai įsivaizdavo visus sukeltus į vežimą, riedantį pas mėsininką.

Taigi nutaria keliauti visi: karvė, vardu ponas Šmitas, veršiukas Šmitukas, du peštukai gaidžiai, būrys vištų, arklys Urbanas, avis, kiaulė ir ožka. Tik bėda, kad tokią kompaniją ne visur priima.

Paplūdimyje neleidžia statyti palapinės, kempinge paskiria kambarį penktame aukšte. Lieka kaimo turizmo sodyba. Ten visi įsikuria. Ir tą pačią dieną dėdė Nojus suvokia, kad čia viskas kaip namie, tik namie kur kas geriau.

Vaikams nuo 4 m. 30 p. Iš vokiečių kalbos vertė Rūta Jonynaitė.

Rebeka Una „Aš esu Tomas, seklys“

Knygoje aprašomi seklio Tomo nuotykiai kaime 1986 m. vasarą. Regis, vaikai labai linksmai gyveno ir tada, kai neturėjo nei kompiuterių, nei išmaniųjų telefonų, o kramtomoji guma ir bananai buvo didžiausia retenybė.

Perskaitę sužinosite, kaip atrodo kietas kisielius, kas yra gazuoto vandens automatas, kaip kvepia stori flomasteriai ir ką daryti, kad laidant strėles būtų išvengta kraujo... O gal vėliau ir patys panorėsite tapti sekliais ir visa užrašyti.

Vaikams nuo 7 m. 142 p.

Stefan Casta „Vasara su Mere Lu“

„Vasara su Mere Lu“ – Švedijos jaunimo bestseleris.

Praėjus trejiems metams po nelaimės, Adamas vėl susitinka Merę Lu ir įkalba atvažiuoti į tuščią jo tėvo vasarnamį prie ežero.

Saikingai filosofiška ir poetiška knyga apie dviejų penkiolikmečių vasarą. Adamas ketina išmokti plaukti, o Merei Lu reikėtų pamėginti pakilti iš neįgaliojo vežimėlio... Ši knyga – vienos vasaros tobulėjimo, vienas kito pažinimo kelionė, kurioje ir daug praeities skaudulių, ir gražių, švelnių nušvitimų.

Jaunimui nuo 14 m. 206 p. Iš švedų kalbos vertė Mantas Karvelis.