Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Birželio 21 d.–liepos 2 d.: susitikime vasarą bibliotekoje!

Vasara – laikas, kai laisvalaikio lieka daugiau ir praleisti jį norisi turiningai, plėsti žinias, gerinti įgūdžius, susirasti naujų draugų ir pomėgių. Nors dažniausiai vasarą vykstame į gamtą, likusieji mieste turėtų nenusiminti – Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia jaunuosius skaitytojus susitikti siūlydama turiningų vasaros veiklų. Jos prasideda birželio 21 d. ir tęsis iki liepos 2 dienos.

Artimiausias dvi savaites knygų ir istorijų džiaugsmą patirti norinčių 5–8 metų vaikų lauksime rytmečio ir bežodžių knygų skaitymuose, o vyresnieji vaikai (7–12 metų) vasaros skaitinius galės aptarti Knygų klube.

Be to, 7–12 metų vaikus kviečiame kūrybiškai praleisti laiką kuriant asmenines knygeles ar / ir piešiant fraktalus. Šio amžiaus vaikai taip pat galės draugiškai pasivaržyti žaisdami stalo žaidimus ar dalyvaudami protų mūšiuose.

Kūrybinių dirbtuvių komanda PATS SAU surengs susipažinimo popietę. Joje dalyviai patys išbandys įvairias medžiagas ir įrenginius, o sukurtus rankdarbius galės parsinešti namo. Pirmosiose dirbtuvėse susipažinsite su „Lego“ robotikos rinkiniais ir lazerio galimybėmis.  

Trečiadienio popietėmis mažuosius kviesime į kūrybiškas veiklas Žaislotekoje.

Liepos 1 d. dailininkė Sigutė Chlebinskaitė rengs dirbtuves pagal Ernesto Nisterio knygas ,,XIX a. kaleidoskopinės iliustracijos ir judantys paveikslėliai“. Į užsiėmimą kviečiame 10–12 metų skaitytojus.

Susitikime vasaros veiklose! Išsami šių renginių programa vienoje vietoje čia (atsisiųsti PDF ›).

Grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561.

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį, privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Atsiprašome už nepatogumus.