Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Perskaityk detektyvinę knygą: rekomenduoja bibliotekininkė, rašytoja Eglė Gudonytė

Skaitymo skatinimo projektą „Vasara su knyga“ jau šeštus metus organizuoja Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio apskričių viešosios bibliotekos ir Lietuvos aklųjų biblioteka. Projekto metu Lietuvos gyventojai yra kviečiami priimti skaitymo iššūkį – per vasarą perskaityti penkias pasirinktas knygas pagal pateiktas užduotis. Šiemet kviečiama perskaityti vieną detektyvą, knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip keturi žodžiai, literatūrine premija apdovanotą knygą, knygą, išleistą praėjusiame tūkstantmetyje, ir linksmą knygą.

Kad vaikams ir jaunimui būtų lengviau išsirinkti, kokias knygas skaityti, norint įveikti užduotis, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistai sudarė rekomenduojamų knygų sąrašus: juose siūlomos knygos tiek mažesniems, tiek didesniems skaitytojams. O jei išsirinkti iš sąrašo būtų sunku, bibliotekos specialistės įgarsina savo pasirinkimus vaizdo įrašuose!

Nuo birželio 22 d. kas savaitę Nacionalinė biblioteka savo „Facebook“ paskyroje ir svetainės skiltyje „Biblioteka vaikams ir jaunimui“ dalinasi vienai skaitymo iššūkio užduočiai skirtu sąrašu ir vaizdo įrašu.  Šiandien pateikiame detektyvinių knygų sąrašą.

Taip pat kviečiame žiūrėti vaizdo įrašą, kuriame iš sąrašo išsirinktas knygas pristato Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento bibliotekininkė, rašytoja Eglė Gudonytė.

Tarp E. Gudonytės rekomenduojamų knygų – tiek lietuvių, tiek užsienio rašytojų kūriniai, kurie įtrauks į nepaprastą nuotykį ir privers pasukti galvą!

  • Martin Widmark „Sekliai Lasis ir Maja. Deimantų paslaptis“
  • Kristina Ohlsson „Vaiduoklių namo paslaptis“
  • Maria Gripe „Vabalas skrenda temstant“
  • Erich Kastner „Emilis ir sekliai“
  • Martin Handford „Surask Joną!“

Smagaus skaitymo, jaunieji detektyvai!