Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio tema – burtai

Kaip atrasti gerų ir įdomių knygų, kai jų tiek daug, kad išties lengva pasiklysti bibliotekos labirintuose? Kiekvieną mėnesį mūsų svetainėje ir feisbuko paskyroje galite rasti knygų rekomendacijas tam tikra tema ikimokyklinukams, pradinukams, jaunesniesiems ar vyresniesiems paaugliams. Siūlome naujų ir senų knygų, prozos ir poezijos, lietuvių ir užsienio autorių.

Rugpjūčio mėnesio tema – burtai. Kviečiame skaityti:

Otfried Preussler. „Ponas Klingzoras truputį mokėjo burti“

„Kiekvienas mokytojas, jeigu jis iš tiesų geras mokytojas, privalo truputį mokėti burti. Kiekvienas savaip, vienas taip, kitas kitaip.“

Tai išmonės, humoro, gerumo nestokojantis pasakojimas apie mokyklą, mokinius ir jų mokytoją, kuris mokėjo burti...

Vaikams nuo 7 m. 112 p. Iš vokiečių k. vertė Teodoras Četrauskas

Jana Bauer. „Raganiukė Gūdžiojoje girioje“

Tą šeštadienį link Gūdžiosios girios atskriejo kažkas keisto... Mažas, lopiniuotas balionas su arbatinuku vietoj krepšio. Įsipainiojo į gervuogių krūmus ir įstrigęs sustojo. Arbatinuko dangtelis su trenksmu atsidarė. Laukan išsiropštė maža susivėlusi būtybė. Siaubingai įsiutusi. Apsitaisiusi vasariškai ir su kepuraite, iš kurios stirksojo žaliuojantys dvišakiai ragiukai. Kas tai?.. Po šimts kankorėžių!

Tai juk raganiukė! Gūdžiosios girios gyventojai nė neįtaria, kas jų laukia...

Vaikams nuo 7 m. 104 p. Iš slovėnų k. vertė Gabija Kiaušaitė

Justinas Žilinskas. „Kaukas Gugis ir kerų karas“

Ar pažįsti Gugį? Tikrą girių kauką: gauruotą, nediduką, vikrų, didelėmis akimis. Taip, iš Kaukašlaičio. Tai va – į nuotykius įsivėlė. Kokius? Kipšai pelkėn atsivilko, maumas laumes priviliojo, teko aitvarų ir net žmonių pagalbos prašyti. Geruoju čia nesibaigs!..

„Kaukas Gugis ir Kerų karas“ – pasakojimas apie tą laiką, kai ūgteli, ir ant tavo pečių užgriūva atsakomybė: už save, už šeimą, už gentį. Ir pasaulis tampa nebe juodai ir baltai paprastas, mįslės pasunkėja. Tenka sukąsti dantis, išmokti kautis, pasirinkti. O širdis tempia į vieną pusę, sąžinė – į kitą, būtinybė – į trečią. Ir kaip neprasmegti pelkėje, nekartoti kitų klaidų, nesukelti karo? (Ir kaip perbristi pelkę, ištaisyti klaidas, išvengti karo?)

Vaikams nuo 10 m. 320 p.