Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Rugpjūčio 18-21 d.: kūrybiškos veiklos Palangos vasaros skaitykloje

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia jaunuosius skaitytojus turiningai praleisti laiką Palangos vasaros skaitykloje! Kūrybinėse veiklose vaikai turės galimybę lavinti meninius įgūdžius ir įgyti naujų žinių. 

Rugpjūčio 18 d. 16:00–17:00 val. Edukacija „Darbeliai iš popieriaus“ – knygų skirtukų kūrimas.

Rugpjūčio 19 d.  10:00–11:00 val. Edukacija „Darbeliai iš popieriaus“ – krepšelių lankstymas.

Rugpjūčio 20 d. 10:00–11:00 val. Edukacija „Darbeliai iš popieriaus“ – krokodilų lankstymas.

Rugpjūčio 20 d. 16:00–17:00 val. Edukacija „Darbeliai iš popieriaus“ – lapių lankstymas.

Dalyviai padedami edukatorės išmoks iš spalvoto popieriaus išlankstyti nesudėtingus lankstinius: įvairių formų ir personažų skirtukus, gyvūnėlius, įdomesnius atvirukus. Juos galės žaismingai dekoruoti pasirinktomis priemonėmis.

Rugpjūčio 18 d. 17:00–18:00 val. Kūrybinės dirbtuvės „Fraktalų piešimas“

Fraktaliniai piešiniai – vienas iš būdų geriau pažinti save. Tai paprasta piešimo technika, grindžiama spontanišku linijų kūrimu ir spalvinimu, piešdami atveriame savo meninį suvokimą, pasineriame į meditacijai prilygstančius apmąstymus. Šiose kūrybinėse dirbtuvėse susipažinsite su fraktalinio piešimo metodu ir išmoksite patys kurti fraktalinius piešinius.

Rugpjūčio 18 d. 11:00–12:00 val. Asmeninių knygelių kūrimo dirbtuvės“ 

Retas su savimi nesinešioja mažos užrašų knygelės, kurioje pažymi netikėtai aplankiusias įstabias mintis ar save disciplinuojančias pastabas. Dirbtuvių dalyviai ją pasigamins patys. Nesudėtingai iš popieriaus išlankstyta knygelė, personalizuotas, dekoruotas viršelis ir galimybė ją turėti visur su savimi. Panaudosite ją užrašams, eskizams ar trumpoms istorijoms. Šioje knygelėje galėsite kaupti kūrybines idėjas.

Rugpjūčio 20 d.11:00–12:00 val.  „Ekslibriso dirbtuvės“

Dirbtuvių dalyviai turės galimybę daugiau sužinoti apie ekslibrisus, pamatyti pavyzdžių. Šis užsiėmimas padeda atskleisti ir ugdyti kūrybiškumą, kruopštumą, taip pat skatina mąstyti, koks objektas, žodis ar ženklas atspindi kiekvieną asmenybę ir kaip jį reikėtų perteikti naudojant pasirinktą raižymo techniką. Dalyviai galės ne tik pasigaminti, bet ir atsispausti savo ekslibrisą ant popieriaus ir pasiimti su savimi. Ateikite ir susikurkite asmeninį knygos ženklą!

Rugpjūčio 20 d.17:00–18:00 val. Kūrybinės dirbtuvės „Tapyba ant akmenukų“ 

Kruopštus susikaupimo ir kūrybiškumo reikalaujantis, smulkiąją motoriką lavinantis užsiėmimas, gana paplitęs Europos vakarinėje dalyje. Ant nedidelio paviršiaus perteiksite idėjas, dienos įspūdžius, nuotaikas, suteikdami kiek galima daugiau prasmės simboliais, ženklais ir spalvų deriniais. Per atostogas pajūryje sukurtas puikus suvenyras galės keliauti su jumis visus metus!

Rugpjūčio 21 d. 11:00–11:45 val. Vasariškų istorijų skaitymai ir kūrybinės dirbtuvės

Jaukiai įsitaisę galėsite pasiklausyti knygose aprašytų pačių įdomiausių istorijų apie vasarą, jūrą, upes ir jų gyventojus. Dirbtuvėse visus kviesime pasitelkti savo kūrybiškumą, fantaziją ir drauge su kitais dalyviais kurti vieną bendrą piešinį. Jį planuojame pildyti visą vasarą kūrybinių dirbtuvių metu.

Rugpjūčio 21 d. taip pat kviečiame komandas dalyvauti orientaciniame žaidime „Dramblionė“ ir palydėti besibaigiantį vasaros sezoną. Dalyvaudami renginyje atrasite naujas miesto vietas, pakvėpuosite tyru kurorto oru, smagiai praleisite laiką su šeima ar draugais.

Grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. (8 5) 239 8561

SVARBU! Laikantis saugumo reikalavimų, žiūrovai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Atėjus į renginį, privaloma užpildyti COVID-19 anketą. Atsiprašome už nepatogumus.