Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Nacionalinė biblioteka kviečia moksleivius dalyvauti nuotoliniuose kūrybinio rašymo kursuose!

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaudama su Lietuvos rašytojais, antrą kartą organizuoja kokybiškus ir profesionalius nemokamus kūrybinio rašymo mokymus 9–11 klasių moksleiviams. Šiais metais kursai vyks nuotoliniu būdu. Kursus sudarys 4 grupiniai užsiėmimai su rašytojais bei kelios individualios konsultacijos. Mokymus ves knygų paaugliams autorė Ilona Ežerinytė, poetas, dramaturgas Mindaugas Nastaravičius, poetas, literatūros žurnalo „Metai“ vyr. redaktorius Antanas Šimkus. 

Susidomėjusieji kūrybinio rašymo kursais kviečiami užpildyti anketą. Apie tikslias datas bus informuoti atrinkti kandidatai. Užsiėmimai vyks po pamokų, moksleiviams patogiu laiku. Kilus klausimams rašykite Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Atkreipdama dėmesį į kokybiškų kūrybinio rašymo kursų Lietuvoje trūkumą ir norėdama sukurti alternatyvą šiuo metu populiarėjantiems, tačiau neretai abejotinos kokybės komerciniams kūrybinio rašymo kursams internete, pirmuosius nemokamus, kokybiškus ir profesionalius kūrybinio rašymo mokymus moksleiviams Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pasiūlė praėjusių metų rudenį.

Tąkart kūrybinio rašymo kursus moksleiviams vedė Lietuvos rašytojai: Ilona Ežerinytė, Laura Sintija Černiauskaitė, Sigitas Parulskis, Mindaugas Nastaravičius ir Marius Burokas. Po rytinių mokymų jų laukė susitikimai su kitų meno sričių menininkais: slemo kūrėju Žygimantu Kudirka, rašytoju ir fotografu Ričardu Šileika, komiksų kūrėja Migle Anušauskaite, aktoriumi, režisieriumi ir bardu Gediminu Storpirščiu ir kino režisiere Giedre Beinoriūte. Nacionalinės bibliotekos organizuotuose kūrybinio rašymo kursuose lavinosi 75 moksleiviai. Jie mokėsi kūrybiškumo, bendravimo, kritinio mąstymo, sužinojo, kad talentas yra ugdomas. Paklausti, ar šie kursai padės geriau suvokti ir analizuoti literatūros kūrinius, teigiamai atsakė 99 proc. moksleivių. Kursuose dalyvavę mokytojai susipažino su jaunimo kūrybiškumą lavinančiomis edukacinėmis užduotimis ir pratimais. Projektas suteikė galimybę susitikti su įvairaus žanro literatūrą kuriančiais rašytojais, pripažintais savo srities profesionalais, turinčiais kūrybinio rašymo mokymo patirties. Rašytojai taip pat pasidalijo savo sėkmės istorijomis, atskleidė praktinių rašytojo veiklos aspektų, pristatė šiuolaikinių autorių kūrybą, naujausias literatūrines tendencijas, apibūdino meninės raiškos priemones, jų kuriamą efektą.