Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Kviečiame dalyvauti edukacijose vaikams ir jaunimui

Prasidėjus naujiems mokslo metams Nacionalinės bibliotekos  Kultūrinės edukacijos skyriaus edukatoriai vėl kviečia moksleivius susitikti turiningoms veikloms bibliotekoje ir nuotoliniu būdu. Rengiamos edukacijos gali puikiai papildyti pamokas ar užklasinę veiklą. Veiklų metu moksleiviai ne tik pažins biblioteką, bet ir turiningai praleis laiką bendruomeniškoje aplinkoje.

Mažiausius lankytojus kviečiame į garsinius rytmečio skaitymus – čia patirsite knygos skaitymo malonumą, pažinsite naujų veikėjų ir jų istorijų, įvertinsite knygos iliustravimo meną. Šiems lankytojams skirta ir unikali bežodžių knygų kolekcija ir pažintis su jų skaitymo būdais.

Besidomintieji knygos atsiradimo keliu galės susipažinti su knygos kūrimo ir leidybos procesu.

Vyresni moksleiviai kviečiami kūrybines galimybes išbandyti įgūdžių lavinimo veiklose: pasidaryti asmeninę knygelę, piešti fraktalus, kurti asmenines istorijas.

Visi, jaunesni bei vyresni, gali mesti iššūkį klasės draugams ir pasitikrini žinias literatūriniame protų mūšyje.

Atsižvelgdami į pandeminę situaciją, kviečiame susitikti ir nuotoliniu būdu. Didžiąją dalį edukacijų pritaikėme ir moksleiviams kitapus kompiuterių ekranų. Nuotoliniu būdu galite klausytis autentiškų istorijų rytmečio skaitymuose, varžytis literatūriniuose protų mūšiuose, dalyvauti kūrybinėse fraktalų dirbtuvėse bei pasakoti ir išgirsti įvairių nutikimų istorijų pasakojimo užsiėmimuose.

Nacionalinė biblioteka dalyvauja Kultūros paso programoje ir, siūlo dar daugiau turiningų veiklų moksleiviams. Išsami informacija. 

SVARBU! Nuo rugsėjo 13 d. Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.