Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

„Pasakojame istorijas 2021“: Saulės Degutytės pranešimas

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kartu su Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvių literatūros ir tautosakos institutu birželio 16–17 d. kvietė bibliotekininkus dalyvauti nuotoliniuose mokymuose. Šie mokymai padeda tobulinti bibliotekininkų, rengiančių edukacines programas vaikams, kvalifikaciją.

Mokymų tikslas – bibliotekininkams, dirbantiems su vaikais ir jaunimu, pristatyti ir mokyti juos taikyti praktiškai istorijų pasakojimo metodą (angl. storytelling). Lektoriai dalinosi patirtimi, kaip įtaigiai ir vaizdžiai pasakoti istorijas, labiau sudominti ir įtraukti į pasakojimą klausytojus.

Dalinamės paskutiniu Saulės Degutytės praktinio užsiėmimo „Daiktų gyvenimo istorijos“ įrašu, kuriame lektorė nagrinėja įvairių daiktų istorijas. Pateikdama praktinių pavyzdžių, pranešėja įkvepia pamėgti senus, patirties turinčius daiktus ir juos prikelti naujam gyvenimui.

Saulė Degutytė – aktorė, režisierė, dailininkė, netradicinio Stalo teatro įkūrėja. Mokėsi pantomimos, chorinio dirigavimo, baigė aktorinio meistriškumo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. S. Degutytė dirba meninio ugdymo pedagoge, rengia edukacinius projektus neįgaliesiems, veda kūrybines dirbtuves vaikams ir seminarus mokytojams. Apdovanota dviem Auksiniais scenos kryžiais – 2011 m. už spektaklį „Tarmių stalas“ ir 2014 m. už spektaklį „Gandro dovana“.

Šie mokymai yra viena iš Skaitymo skatinimo programos, kurios įgyvendinimą finansuoja Kultūros ministerija, priemonių.

pasakojame_istorijas_logotipai.jpg