Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Mėnesio knyga – Olsberg Karl „Berniukas akligatvyje“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Nuo šiol kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduos po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Olsberg Karl. „Berniukas akligatvyje“

Netolimoje ateityje gyvenantis penkiolikametis Manuelis kompiuteriniame žaidime „Team Defence“ yra neįveikiamas. Realybėje jis serga sunkia liga, nevaldo kūno ir gyventi jam liko visai nedaug. Manuelis gauna neįtikėtiną pasiūlymą dalyvauti eksperimente – jam siūloma sukurti kompiuterinę vaikino smegenų simuliaciją. Tada jo sąmonė toliau gyvuotų kompiuteryje. Tačiau skenuojant smegenys visiškai suardomos...

Šiame įtraukiančiame futuristiniame romane jaunimui netrūks ir veiksmo, apgaulių, netikėtų posūkių, ir jautrių epizodų bei didelių klausimų, rūpinčių daugumai jaunų žmonių. Čia keliami svarbūs egzistenciniais klausimai apie gyvenimą ir mirtį, eutanaziją ir amžino gyvenimo perspektyvą, taip pat religiją, verslo etiką, dirbtinį intelektą, santykius su šeima.

Chronologiškai „yra paskutinė trilogijos dalis, ankstesnės dalys yra „Berniukas baltame kambaryje“ ir „Mergaitė keistoje šalyje“. Tačiau kiekvieną iš trilogijos dalių galima skaityti atskirai, o ši iš visų trijų literatūriškai pati stipriausia ir įtaigiausia.

Jaunimui nuo 14 metų. 336 p. Iš vokiečių k. vertė Indrė Dalia Klimkaitė.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.