Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Fantastinių paukščių dirbtuvės su Birute Bikelyte

Prieš gražiausias metų šventes paukščiams išskridus į šiltuosius kraštus, kviečiame į fantastinių paukščių piešimo dirbtuves kartu su edukatore Birute Bikelyte.

Pasaulis pilnas ypatingų paukščių! Vieni jų su aukščiausiais vėjyje siūbuojančiais kuodais, kiti su spalvočiausiomis uodegomis, treti turi ilgas kojas, ketvirtų snapas toks didelis, kad ten gali laikyti žuvį savo vakarienei. Dirbtuvėse išmoksime įvairiausių gudrybių, kaip nupiešti šiuos ar kitus jums žinomus nepaprastus paukščius.

Birutė Bikelytė – knygų vaikams ir suaugusiesiems iliustratorė, dizainerė, edukatorė ir grafinio dizaino dėstytoja Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje. B. Bikelytė geriausiai atpažįstama iš savo šmaikščių komiksų paveikslėlių. Už šiuo stiliumi iliustruotą Linos Mickutės knygą „Iliustruota Vydūno gyvenimo ir kūrybos istorija“ dailininkė 2019 metais nominuota premijai už meniškiausias dvispalves iliustracijas.

Fantastinių paukščių dirbtuvių tematika įkvėpta Annos Castagnoli istorijos „Auksinis narvelis“ ir Carllo Cneuto paukščių iliustracijų. Renginyje bus galima knygą pavartyti, paskaityti ir įsigyti.

Renginys yra Europos Sąjungos programos „Kūrybiška Europa“ projekto „Istorija ir iliustracija: penkios išskirtinės knygos vaikams“ (Story and Illustration: 5 Unique Children’s books) dalis.

Būtina registruotis

SVARBU! Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galiojantį galimybių pasą arba kitą jam prilygstantį dokumentą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams būtina dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.

Trumpai apie dirbtuves

Data
gruodžio 4 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Dalyvavimas
būtina registruotis
Trukmė
1 val.
Partnerė
leidykla „700 eilučių“
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“