Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

„Asmeninės bibliotekos lobiai“ – susitikimas su Selemonu Paltanavičiumi

Apie savo asmeninę biblioteką, pirmą apsilankymą bibliotekoje, knygyne, apie brangias namų knygas ir knygos reikšmę žmogaus gyvenime pasakos rašytojas, gamtininkas, fotografas, aplinkosaugininkas, radijo laidų vedėjas Selemonas Paltanavičius.

Šį autorių, pašnekovą Lietuvoje pažįsta visi. Jis – tikra gamtos enciklopedija. S. Paltanavičius yra daugiau nei 80 knygų vaikams ir suaugusiesiems autorius, įdomus pašnekovas, šįkart pakviesiantis vaikus patyrinėti savo namų bibliotekos lobius. Kokios knygos-vedliai, knygos-draugai ar knygos-vaikai gyvena jo lentynose, ką ir kaip jos pasakoja?

S. Paltanavičius yra apdovanotas P. Abukevičiaus premija (2003, su kitais), Č. Kudabos premija (2008), Vaikų literatūros premija (2016), IBBY premija už metų negrožinę knygą (2018), P. Mašioto premija (2019). Autorius rašo ne tik pažintines knygas apie gamtą, bet ir grožines knygas, pasakojimus vaikams, nestokojančius fantazijos, jautraus žvilgsnio į pasaulį ir į tai, kas plika akimi nematoma.

Renginys skirtas 4–6 klasių moksleiviams, kviečiame registruotis grupes el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

SVARBU! Renginys organizuojamas vadovaujantis tuo metu galiojančiomis pandemijos valdymo priemonėmis.

Trumpai apie renginį

Data
balandžio 25 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
dalyvių skaičius ribotas, prašome registruotis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“