Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Knygos „Visurų laboratorija. Miško paslaptis“ pristatymas

Spalio 22 d., šeštadienį, 12 val. kviečiame 5–9 m. vaikus ir jų šeimas į turiningą popietę bibliotekoje, kur vyks knygos „Visurų laboratorija. Miško paslaptis“ pristatymas.

Rašytoja Dovilė Bajoraitė ir iliustratorė Simona Jurčiukonytė pristatys žaismingą ir informatyvią knygą, skirtą jaunesniųjų klasių mokiniams. Dalyviai kartu bandys suprasti, iš kur atsiranda virusai, kodėl pasaulyje kyla pandemijos, kaip jos susijusios su medžių kirtimu, ir pakvies vaikus tapti tyrėjais. Knyga skirta suprasti, kad net ir tokių globalių iššūkių akivaizdoje kiekvienas iš mūsų galime daryti poveikį. „Visai nesvarbu, pro ką – laboratorijos mikroskopą, padidinamąjį stiklą ar knygos lapus – žiūrėsime. Kartais pakanka vien atidaus žvilgsnio į mus supantį pasaulį, kad šis imtų keistis“,  – sako rašytoja D. Bajoraitė.  

Renginio metu veiksiančioje mobilioje Visurų laboratorijoje mažieji tyrėjai galės susipažinti su kasdienybėje sutinkamais gamtos elementais, juos iš arti patyrinėti. Autorės taip pat pakvies pasigaminti savo padidinamąjį stiklą ir pro jį atidžiai pažvelgti į mus supantį pasaulį. Dirbtuvėse dalyviai turės galimybę ugdyti smalsumą gamtos, aplinkosaugos temoms, sykiu puoselėdami atidumą sau patiems.

Knyga „Visurų laboratorija. Miško paslaptis“ skirta vaikams ir visiems, neabejingiems gamtai, aplinkosaugos temoms. Tai antroji rašytojos D. Bajoraitės ir iliustratorės S. Jurčiukonytės dueto knyga. Pirmoji, „Vėžlys, kuris pametė vardą“, tapo šeštojo Nacionalinio vaikų literatūros konkurso (2018 m.) finalininke.

Trumpai apie renginį

Data
spalio 22 d.
Laikas
12 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento erdvės, I a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneriai
leidykla „Dvi tylos“