Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Kadras iš filmo

Kviečiame į filmo „Gražuolė“ peržiūrą

Lapkričio 12 d. (šeštadienį) 14 val. kviečiame jaunuosius bibliotekos lankytojus ir šeimas į lietuvių kino klasiko Arūno Žebriūno filmo „Gražuolė“ peržiūrą.

Negražią šlakuotą mergaitę Ingą, gyvenančią su vieniša mama mašininke, mėgsta visi kiemo vaikai, ir žaisdami (ratu susėdę šokantįjį vidury apipila pagyromis arba patyčiomis) visada išrenka „gražuole“. Ji – nuoširdžiausia ir tiesiog spindinti mergaitė didelėje kiemo kompanijoje. Tik vienas berniukas atvirai pasako, kad ji negraži. Neseniai atsikėlęs čia gyventi, gavo Nebylio pravardę ir nežada pripažinti nesuprantamo žaidimo taisyklių. Inga išgyvena krizę. Viktoras, pastebėjęs Ingos sutrikimą, atneša jai gražią gėlę. Inga seniai apie tokią svajojo. Ji ir vėl laiminga.

Kinotyrininkas Saulius Macaitis rašė: „Juosta jauki dėl režisieriaus tikėjimo mažųjų personažų dramų tikrumu, o pirmiausia – dėl jo rastos unikalios Ingos Mickytės, gebančios kaip reta suaugusi aktorė fantastiškai keistis mūsų akyse. Todėl filmas apie išorinio ir vidinio grožio santykį išlieka lietuvių kino aktyve.“

Filmo peržiūra vyks Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Konferencijų salėje (V a.).

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 12 d.
Laikas
14 val.
Vieta
Konferencijų salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook