Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Susitikime auštant! Šiaurės šalių literatūros savaitė

Lapkričio 14–18 d. tradiciškai minime Šiaurės šalių literatūros savaitę. Jos metu Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente jauniesiems skaitytojams pristatomi Šiaurės šalių autoriai bei jų kūryba.

Šiaurės šalių literatūros savaitė – tai sutartu laiku Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekose, mokyklose, ikimokyklinio ugdymo, kitose kultūros ir švietimo įstaigose organizuojami Šiaurės šalių literatūros skaitymai, puoselėjantys garsinio skaitymo ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją, populiarinantys šių šalių literatūrą ir prisidedantys prie skaitymo skatinimo.

Šiųmetės savaitės tema – Šiaurės gamta. Meilė ir pagarba gamtai mūsų kultūroje yra tvirta tradicija, svarbią vietą ji užima ir Šiaurės šalių literatūroje bei pasakojimuose. Šiaurietiška gamta mus ne tik sieja, bet ir byloja apie jos įvairovę bei turtingumą šiame atšiauriame Žemės lopinėlyje. Šiuo tamsiausiu metų laiku, auštant, bibliotekoje uždegsime švieseles ir kviesime susitikti su šių šalių būtybėmis bei literatūriniais veikėjais Petsonu, Puokiais ir Briedžiu karaliumi, o vyresnių klausytojų laukia nuostabi Hanso Christiano Anderseno pasaka „Lakštingala“.

  • Lapkričio 14–17 d. rytais, 10 valandą, kviečiame į skaitymus. Drauge su vaikais aptarsime knygos turinį ir iliustracijas, papasakosime apie Šiaurės šalių unikalumą, gamtą, įdomiausius ir keisčiausius ten gyvenančius padarėlius.
  • Šeštų ir vyresnių klasių moksleiviai galės rungtis viktorinoje apie Šiaurės šalių literatūrą, istoriją ir geografiją. Registruotis į viktoriną kviečiame lapkričio 14, 16 ir 18 dienai. 13 val. arba pagal poreikį. Renginiai vyks Vaikų ir jaunimo literatūros departamente, I a., 103 kab.
  • Ankstyvą lapkričio 18-osios rytą, vos prašvitus, 9 valandą Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje skaitytojų laukia susitikimas su rašytoju Tomu Dirgėla. Jis visus pakvies į savo svajonių šalį Islandiją! Rašytojas skaitys savo knygą „Islandija šiandien nedirba“ ir papasakos kodėl visad svajojo ten nuvykti ir kaip jam sekėsi ten nusigauti. 

Visą šią teminę savaitę, o ir vėliau – iki lapkričio pabaigos Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykloje bus galima susipažinti su Šiaurės šalių autorių knygų ekspozicija. Kviečiame ne tik pasižvalgyti, bet ir išsirinkti būsimą skaitinį.

Grupėms būtina registracija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

Trumpai apie renginį

Data
lapkričio 14–18 d.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykla ir 103 kab., I a.
Dalyvavimas
dėl dalyvavimo tartis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook “ ›