Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

naujienos iliustracija

Nacionalinėje bibliotekoje – išskirtinių Taivano knygų vaikams ekspozicija

Vasario 1 d. – balandžio 30 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamente veiks Taivano knygų vaikams ekspozicija.

Tai aukštos kokybės poligrafijos puikiai iliustruoti leidiniai. Itin įspūdingos erdvinės (pop-up) bei erdvinės knygos su judančiomis iliustracijomis. Jos sužavės ir vaikus, ir suaugusiuosius.

Šiose knygose – grožiniai pasakojimai, pažintis su Taivanu, jo kultūra, architektūra, gamta. Parodoje rasite knygų apie Kinų Naujuosius metus, tradicinę Taivano drakono valčių šventę, Druskos kalną, įdomiausias ir gražiausias Taivano vietas ir kt.

Knygos yra dvikalbės (mandarinų ir anglų kalbomis) arba tik mandarinų kalba. Tačiau ir nemokantiems šių kalbų puikiai iliustruotos knygos paliks didžiulį įspūdį ir pravers duris į turtingą bei įdomią, bet kol kas mums mažai pažįstamą Taivano kultūrą bei talentingų šalies kūrėjų darbus. Knygos skirtos vaikams nuo trejų ir vyresniems.

Taivano nacionalinė biblioteka Lietuvos nacionalinei bibliotekai dovanojo per 30 leidinių, tarp jų nemažai knygų vaikams.

Šios knygos – tai Taipėjaus nacionalinio rūmų muziejaus išleisti aukštos poligrafinės kokybės leidiniai, taip pat knygos apie šiuolaikinę Taivano literatūrą ir meną.

Lietuvos nacionalinė biblioteka yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Taivano nacionaline centrine biblioteka. Joje numatoma stiprinti dvišalį institucijų bendradarbiavimą kultūrinių mainų srityje, skatinti informacijos mainus ir bendrus projektus.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus informacija