Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Geresniam literatūros kūrinių suvokimui – akcijos „Metų knygos rinkimai 2022“ rašytojų kūrybinės užduotys moksleiviams

Jau aštuonioliktą kartą tradiciniai Metų knygos rinkimai kviečia skaitytojus rinkti labiausiai patikusias lietuvių autorių knygas iš ekspertų pasiūlytų penkių kategorijų knygų, tarp jų ir vaikų ir paauglių.

Šiemet dėl nugalėtojo titulo varžosi penkios vaikų knygos:

Evelina Daciūtė, Aušra Kiudulaitė. Pasakojimas apie katiną ir tulpę. Alma littera, 2022;

Ilona Ežerinytė. Marija Rubavičiūtė. Tetulė Liu. Žalias kalnas, 2022;

Kęstutis Kasparavičius. Žvaigždžių paukštis. Nieko rimto, 2022;

Indrė Šalčiūtė, Viktorija Ežiukas. Lelijos nuodija miestą;

Kotryna Zylė, Inga Dagilė. Geriausia diena. Aukso žuvys, 2022.

Susipažinkime išsamiau su autoriais ir jų knygomis, kūrybiškai panaudokime pagal jas parengtą medžiagą.

Evelina Daciūtė ir Aušra Kiudulaitė paruošė keturias pokalbio temas bei praktinį užsiėmimą pagal savo knygą. Užduotis rasite čia.

Ilonos Ežerinytės knygos dailininkė Marija Rubavičiūtė kviečia skaitytojus išbandyti įdomią koliažo techniką ir suteikti šios knygos istorijai naujų spalvų. Užduotis rasite čia.

Perskaitę Kęstučio Kasparavičiaus knygą apie stebuklus, vaikai galės patys pabandyti juos sukurti naudodami autoriaus pateikiamus didelio kiaušinio šablonus. Užduotis rasite čia.

Autorės Indrė Šalčiūtė ir Viktorija Ežiukas siūlo patiems sukurti savo miestą, kuriame būtų gera ir saugu gyventi. Užduotis rasite čia.

Pasitelkdami Kotrynos Zylės ir Ingos Dagilės paruoštą medžiagą, jaunieji skaitytojai galės pasijusti tikrais knygos kūrėjais – specialiai paruoštame šablone gali „apgyvendinti“ draugus, artimuosius ir kaimynus taip, kaip tai padaryta knygoje „Geriausia diena“, atlikti kitas pateiktas užduotis, kurias rasite čia.

Mokytojai ir bibliotekininkai autorių paruoštą medžiagą gali kūrybiškai panaudoti neformalioms pamokoms ir edukacinėms veikloms.

Balandžio 21 d. vyks susitikimas su šiais rašytojais bei iliustruotojais Vilniaus literatų namuose. Kviečiame jame dalyvauti arba stebėti vaizdo įrašą čia.