Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Naujienos iliustracija

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“: apie skaitymą šeimoje su vaikų chirurge ir knygų apžvalgininke Lina Butvidiene S02E06

Apie skaitymo svarbą nuo mažų dienų nuolatos kalba edukologai ir skaitymo skatinimo specialistai, ypač pabrėždami tėvų vaidmenį. Tad šį kartą pasikalbėti apie asmenines skaitymo šeimoje patirtis pasikviečiau bookstagramerę, vaikų chirurgę Liną Butvidienę, kuri su vyru aktoriumi Karoliu Algimantu Butvidu augina du vaikus – būsimą antroką Praną ir ikimokyklinukę Oną. Socialiniame tinkle „Instagram“, pasivadinusi slapyvardžiu Knygos_pjūvis, Lina dalijasi savo ir vaikų perskaitytų knygų įspūdžiais bei apžvalgomis. Ji yra bendradarbiavusi su Nacionalinės bibliotekos vykdomu projektu „Knygų startas“, prisidėjo skleisdama žinias apie ankstyvojo skaitymo naudą ir patarimus šeimoms, besidominčioms skaitymu su vaikais.

Laidą veda Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento tinklalaidė, skirta visiems, dirbantiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiems šia sritimi: bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams. Tinklalaidėje aptariami klausimai, susiję su vaikų ir paauglių knygomis, svarbiomis datomis, įdomiais ir aktualiais vaikų literatūros reiškiniais bei įvykiais, vaikų skaityba, literatūrine edukacija, leidyba.