Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Naujienos iliustracija

Garsios moterys. Tarpdisciplininio meno kūrėja Milda Januševičiūtė. S03E05

Darbas su skirtingomis medijomis skirtinguose kontekstuose, rodos, įspraudžia kūrėjui visiškai skirtingą taisyklių ir ribų rinkinį.

Kaip ir kodėl skiriasi akademinio muzikanto ir tarpdisciplininio menininko statusai, jei jie abu dirba su garso medija? Ar įmanoma plėtoti šiuolaikinio meno projektą muzikos industrijoje?

Į šiuos ir kitus klausimus bandome atsakyti su tarpdisciplinine menininke Milda Januševičiūte, kuri taip pat yra projekto/asmenybės Liudmila dalis.

„Garsios moterys“ – tai pokalbių ciklas su moterimis, kuriančiomis garsą. Šiuose pokalbiuose išgirsite istorijas apie tai, kaip kompozitorės, atlikėjos, audio dokumentalistės, įrašų inžinierės nusprendžia susieti savo gyvenimus su garsu, kaip moterys per garsą ir muziką išreiškia save, komunikuoja su pasauliu ir jį keičia. Tinklalaidės autorė – Nacionalinės bibliotekos garso režisierė Katarzyna Bitowt.

Nauji tinklalaidės epizodai publikuojami platformoje Spotify ir Nacionalinės bibliotekos mediatekoje. Tinklalaidės archyvą taip pat rasite ir Nacionalinės bibliotekos YouTube kanale, grojaraštyje Garsios moterys.

Nuotraukos autorius – Paulius Janušonis.

Malonaus klausymo!