Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Naujienos iliustracija

Pokalbiai apie vaikų literatūrą: „Kilnieji sukčiai“ – pirmoji virtuali ir interaktyvi knyga paaugliams ir jos atsiradimo užkulisiai S02E05

Neseniai pasirodė nauja knyga paaugliams (ir ne tik) „Kilnieji sukčiai“, kurią parašė Agnė Žagrakalytė, o iliustravo japonų menininkas Kohyo Ikeshita. Knygoje pasakojama apie vieną iš Holokausto Lietuvoje epizodų, o jos centre atsiduria kilnieji sukčiai, t. y. du diplomatai – Japonijos konsulas Čiunė Sugihara ir Nyderlandų diplomatas Janas Zwartendijkas. Jie padėjo daugybei žydų pabėgėlių per Lietuvą pasitraukti į saugią Nyderlandams priklausančią Kiurasao salą. Šios knygos nepaimsite į rankas, negalėsite užuosti dažų kvapo, nes pasitinkame pirmąją interaktyvią ir virtualią knygą. Ją galima nemokamai skaityti adresu kilnieji.lt. Apie šios knygos kūrybinius ir techninius užkulisius kalbėsime su Sergejumi Grigorjevu, šio projekto ir viešosios įstaigos „Kultūrinės ir organizacinės idėjos“, inicijavusios šios knygos atsiradimą, vadovu.

Laidą veda Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento tinklalaidė, skirta visiems, dirbantiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiems šia sritimi: bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams. Tinklalaidėje aptariami klausimai, susiję su vaikų ir paauglių knygomis, svarbiomis datomis, įdomiais ir aktualiais vaikų literatūros reiškiniais bei įvykiais, vaikų skaityba, literatūrine edukacija, leidyba.