Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Česlovo Juršėno knygos „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ pristatymas

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į Česlovo Juršėno atsiminimų knygos „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“ (išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla) pristatymą, kuris vyks sausio 16 d. 17 val. Renginių erdvėje.

Č. Juršėnas – vienas ryškiausių šiuolaikinės Lietuvos politikų. Žurnalistas, Kovo 11-osios akto signataras, buvęs Seimo pirmininkas, ilgametis (1990–2012 m.) Seimo narys, vienas iš svarbiausių Seimo institucijos bei parlamentarizmo Lietuvoje kūrėjų, vienas pagrindinių Lietuvos demokratinės darbo partijos, vėliau – Lietuvos socialdemokratų partijos lyderių.

Kas ir kodėl paskatino Č. Juršėną parašyti atsiminimų knygą? Kokie buvo svarbiausi jo gyvenimo darbai ir pasiekimai? Kokios buvo įsimintiniausios jo politinės karjeros akimirkos? Ir kokių istorijų jis gali papasakoti apie savo sudaužytus akinius? Apie šiuos ir kitus klausimus bus kalbama šiame knygos pristatyme.

Renginį moderuos ir Č. Juršėną kalbins Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vyriausiasis tyrėjas dr. Andrius Šuminas.

Taip pat žiūrėkite

2024 m. balandžio 11 d.

Dirbtinio intelekto haliucinacijos

2024 m. vasario 21 d.

Kam priklauso kalbos teisės?

2024 m. vasario 7 d.

Kirilika: ko nežinome

2024 m. sausio 24 d.

Vėlankos metodas

2024 m. sausio 10 d.

Baltymų lingvistika