Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Diskusija „Raudonoji knyga: vakar šiandien ir rytoj“

Po 14 metų pasirodė nauja Lietuvos raudonoji knyga. Ją išleido Aplinkos ministerija, solidų leidinį rengė beveik 50 mokslininkų ir gamtininkų daugiau kaip ketverius metus. Lietuvos raudonoji knyga supažindina su šalyje saugomomis gyvūnų, augalų ir grybų rūšimis, joms gresiančiu pavojumi ir apsaugos būkle. Knyga parengta pagal 2019 m. sausio 1 d. įsigaliojusį Lietuvos Respublikos saugomų gyvūnų, augalų ir grybų rūšių sąrašą. Joje aprašytos 566 gyvūnų, augalų ir grybų rūšys, publikuojama iliustracijų ir paplitimo žemėlapių.

Pirmoji Lietuvos raudonoji knyga buvo išleista 1981-aisiais. Naujausia – jau ketvirta. Ji išspausdinta 3 tūkst. egzempliorių tiražu. Apie 2,5 tūkst. egzempliorių bus išplatinta šalies bibliotekoms. Elektroninė naujoji Lietuvos raudonoji knyga prieinama visiems. Atsisiųsti nemokamą elektroninę versiją galite paspaudę šią nuorodą.

Aplinkos ministerija ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka visus neabejingus Lietuvos gamtai pakvietė į neformalią diskusiją „Raudonoji knyga: vakar, šiandien ir rytoj“. Čia įžvalgas išsakė Aplinkos ministerijos ir mokslo atstovai. Diskusiją moderavo aplinkos ministro patarėjas gamtos fotografas ir rašytojas Marius Čepulis.

Taip pat žiūrėkite

2024 m. balandžio 11 d.

Dirbtinio intelekto haliucinacijos

2024 m. vasario 21 d.

Kam priklauso kalbos teisės?

2024 m. vasario 7 d.

Kirilika: ko nežinome

2024 m. sausio 24 d.

Vėlankos metodas

2024 m. sausio 10 d.

Baltymų lingvistika