Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Knygos „Eretiškos esė apie istorijos filosofiją“ pristatymas

Tai paskutinis ir svarbiausias čekų filosofo Jano Patočkos darbas, rašytas paskutiniais gyvenimo metais, savilaida pasirodęs pogrindyje. Šiame veikale akumuliuotas visas ankstesnis jo mąstymas apie istoriją, žmoniją, egzistenciją. Tai yra Jano Patočkos filosofijos apibendrinimas, kurio pagrindiniai objektai nusėda šešiose provokuojančiose eretiškose esė: „Priešistorės pastabos“, „Istorijos pradžia“, „Ar istorija turi prasmę?“, „Europa ir jos paveldas iki XIX amžiaus pabaigos“, „Ar techniškoji civilizacija yra nuosmukis ir kodėl?“ bei „Dvidešimto amžiaus karai ir dvidešimtas amžius kaip karas“. Antras, atnaujintas leidimas papildytas įvadiniu straipsniu, kurį specialiai lietuviškam leidimui parašė Pensilvanijos universiteto prof. Nicolas de Warrenas.

Knygą „Eretiškos esė apie istorijos filosofiją“ išleido „Phi knygos“. Su ja susipažinti kviečia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras ir Adolfo Damušio demokratijos studijų centras.

Knygą pristato Vytauto Didžiojo universiteto filosofas prof. Dalius Jonkus. Jį kalbina Adolfo Damušio demokratijos studijų centro vadovė dr. Ilona Strumickienė.

Taip pat žiūrėkite

2024 m. balandžio 11 d.

Dirbtinio intelekto haliucinacijos

2024 m. vasario 21 d.

Kam priklauso kalbos teisės?

2024 m. vasario 7 d.

Kirilika: ko nežinome

2024 m. sausio 24 d.

Vėlankos metodas

2024 m. sausio 10 d.

Baltymų lingvistika