Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Paskaita „Komiksų kolekcionavimo reiškinys“

Rugsėjo 18 d. – spalio 9 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyks Amerikos komiksų renginių ciklas. Programoje – penkios paskaitos, dvi filmų peržiūros ir Amerikos skaityklos komiksų edukacijos pristatymas. Renginių ciklas yra Nacionalinėje bibliotekoje veikiančios Amerikos skaityklos, įkurtos JAV ambasados Lietuvoje iniciatyva, programos dalis.

Besidominčiuosius amerikietiškais komiksais kviesime į šias temines paskaitas: „Komiksų cenzūra ir superherojų žanro iškilimas JAV“, „Unikali komiksų estetika: apžvalga“, „JAV komiksų gamybos procesas“, „Svarbiausių JAV komiksų apžvalga“, „Komiksų kolekcionavimo reiškinys“. Paskaitas ves Tomas Mitkus ir Vaida Nedzinskaitė-Mitkė. Paskaitos vyks lietuvių kalba, bus tiesiogiai transliuojamos internetu.

Paskutinė, penktoji ciklo paskaita „Komiksų kolekcionavimo reiškinys“ vyks spalio 9 d. 19 val. Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvėje, III a.

Paskaitoje sužinosite kodėl pirmasis supermeno komiksas buvo parduotas už 3 milijonus JAV dolerių. Lektorius bandys įtikinti, kad JAV komiksų kolekcionavimas yra rimtas reikalas. Toks rimtas, kad komiksus šiandien kolekcionuoja ir bankininkai, ir investuotojai, ir daugelis kitų. Visgi taip buvo tikrai ne visada. Paskaitoje bus apžvelgiamas komiksų kolekcionavimo reiškinys, kuris vienu metu vos nesužlugdė visos JAV komiksų industrijos.

Taip pat žiūrėkite