Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Diskusija „Informacinės provokacijos ir informacijos sklaida bręstant Kovo 11-osios Lietuvai“

Kokios žinios vyravo atkuriant Lietuvos valstybę 1990 metais? Kaip šalies ir užsienio žurnalistai gelbėjo skleidžiant Kovo 11-osios Lietuvai svarbias žinias? Kaip atsirasdavo ir kokiais būdais šalyje sklisdavo informacija apie svarbius įvykius?

Diskusijoje dalyvaus Atkuriamojo Seimo pirmininkas, tuometis valstybės vadovas prof. Vytautas Landsbergis ir Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto profesorius Andrius Vaišnys.

Renginį inicijuoja politinės komunikacijos diskusijų klubas „Agoros“, bendradarbiaudamas su Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centru.

Renginio iniciatorius bei moderatorius, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Politinės komunikacijos tyrimų centro vadovas Linas Kontrimas sakė, kad ši diskusija yra pirmasis atgimstančio diskusijų klubo susitikimas. „Daug politinių įvykių reikalauja artimesnio ir neformalaus aptarimo, pasikalbėjimo. Neretai vieši faktai apauga interpretacijomis, o diskusija yra tarsi plaunanti srovė, naikinanti nereikalingas apnašas“, – sako L. Kontrimas.

Taip pat žiūrėkite