Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Leidinio „Gyvenimas tarp knygų“ pristatymas

Jame kalbinami skirtingų kartų ir profesijų žmonės, susiję su knygomis – nuo rimtų bibliofilų, kolekcininkų iki mokslininkų, rašytojų, knygininkų, vertėjų ir šiaip žodį mylinčių žmonių. Visiems jiems knyga – labai svarbi gyvenimo dalis. Leidinio sumanytojos siekė sužinoti, ar šiuolaikinių žmonių namuose dar egzistuoja asmeninės bibliotekos, ar jas keičia elektroniniai, garsiniai leidiniai, išmanieji įrenginiai. Kokią misiją, prasmę jie mato rinkdami knygas ar dirbdami su jomis. Kokius leidinius vertina šiame knygų ir technologijų pertekliaus amžiuje. Kaip knygos praverčia jų kasdienėje veikloje, darbuose.

Vartydami šį leidinį sužinosite, kaip žmonės formuoja asmenines bibliotekas, ką biblioteka kalba apie šeimininką, kokios knygos padarė didžiausią įspūdį mūsų šalies šviesuoliams, intelektualams, bibliofilams.

Pasakojamos istorijos, meniškos bibliotekų, knygynų fotografijos įkvėps skaitytojus labiau domėtis knygos kultūros istorija, paskatins dar didesnę pagarbą ir meilę knygai.

Knygos sumanytojos ir autorės Jurga Mandrijauskaitė-Ruškienė (literatūros apžvalgininkė, renginių, literatūrinių projektų (skaityklų projekto „Vilnius skaito“, literatūros festivalio „Open Books“ ir kt.) iniciatorė ir organizatorė), Asta Lipštaitė (žurnalistė, tekstų kūrėja, leidinių redaktorė; dirbo žurnaluose „Moteris“, „L’Officiel Lietuva“, „Laima / Laimė“ ir kt.; aistringa knygų skaitytoja, mylėtoja ir rinkikė), Jūratė Jaseliūnienė-Samušytė (žurnalistė, radijo laidų vedėja, knygų apžvalgininkė, literatūrinių mezginių platformos „Megzti Tekstai / Knitted Lines“ kūrėja).

Knygą įamžino fotografė, skaitovė ir gamtos gerbėja Dovaldė Butėnaitė ir fotografė Šarūnė Zurba.

Išleido leidykla „Dvi tylos“.

Susipažinti kviečia Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centras.

Leidinio sudarytojas Jurgą Mandrijauskaitę ir Jūratę Jaseliūnienę kalbina Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vyriausiasis tyrėjas Matas Baltrukevičius.

Taip pat žiūrėkite