Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Pokalbiai apie vaikų literatūrą: apie vertimą, vaikų literatūros dėstymą universitete ir lietuviškąjį bookstagramą su Elžbieta Kmitaite-Kiziele S01E09

Elžbietą Kmitaitę-Kizielę visų pirma norėtųsi pristatyti kaip entuziastingą skaitytoją, tačiau literatūros pasaulyje ji geriau žinoma kaip vertėja iš anglų ir švedų kalbų, švedų vaikų literatūros kurso dėstytoja Vilniaus universitete, dažnai besidalijanti atsiliepimais apie perskaitytas knygas, skaitymą ir vertimų patirtis savo tinklaraštyje „Juoda lentyna“. Apie šias veiklas su ja ir kalbamės.

Laidą veda Nacionalinės bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo departamento tinklalaidė, skirta visiems, dirbantiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiems šia sritimi, – bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams. Tinklalaidėje aptariami klausimai, susiję su vaikų ir paauglių knygomis, svarbiomis datomis, įdomiais ir aktualiais vaikų literatūros reiškiniais ir įvykiais, vaikų skaityba, literatūrine edukacija, leidyba.